felirat2


 

 

 




 

TÁMOGATÓI  OKIRAT

TEHETSÉGPÁLYÁZAT

"A hazai és határon túli óvodai tehetség-

kibontakoztató programok támogatása"

.......-.......

TÁJÉKOZTATÁS

az óvodakötelezettségüket külföldön teljesítők bejelentési kötelezettségéről

.......-.......

ÓVODAI IGAZOLATLAN MULASZTÁSSAL

KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETEK ITT!!!


LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK:

NYILATKOZAT  ingyenes étkezés igénybevételéhez


- . - . -

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG

az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárságától:

"A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében"  - az anyag ITT megnyitható

 

-    .    -    .    -

Kiadványunk

az

Angyalkerti Krónika

1. szám

2. szám

3. szám

4. szám

5. szám

6. szám

7. szám

8. szám

9. szám


 

 

 

A NAPSUGÁR csoportról

A Napsugár csoport vegyes életkorú gyerekek közössége, amelyben 3-4 évesek és 5-6-7 évesek természetes módon tapasztalják meg az együttélés, az alkalmazkodás szokásait, szabályait.

Csoportunk életére a nyugodt, családias, kiegyensúlyozott légkör a jellemző, melyben minden gyermek megtalálja a helyét. Az egymáshoz való alkalmazkodásban a szeretet, a türelem, a kedvesség érzései munkálkodnak. Tiszteletben tartjuk egymást, és örömmel vesszük bármely gyermek apró sikerét, nyiladozó képességeik, fejlődésük csiráit. Azt gondoljuk, hogy ebben nekünk felnőtteknek meghatározó felelősségünk van.

Hiszünk:

- a szabad játék elsődlegességében, mely a legoptimálisabb módon fejleszti a gyermek személyiségét,
- a belső, kíváncsiságból fakadó önkifejező tevékenységek képességfejlesztő lehetőségeiben, abban, hogy a kisgyermek mindenből tanul, amit megtapasztal, amit felfedez,
- az együttmunkálkodás, az egyénért, a csoportért végzett feladatok közösségteremtő hatásában,
- az egymás iránti figyelmesség, szeretet, empátia lélekre ható erejében.

A csoport életritmusára az állandóság, a biztonságérzet megteremtése a jellemző. Minden nap sokat játszunk, énekelgetünk, beszélgetünk, mozgunk (főleg a szabadban). A mesélés kedves, meghitt keretek között meghatározó helyet foglal el a nap ritmusában. A különféle ábrázoló tevékenységek a kézügyesség, a fantázia fejlődését segítik. A kezdeményezett, szabadon választott és az irányított mind-mind a gyerekek személyiségének testi-, lelki-, értelmi fejlődését szolgálják.

Óvodai életünket az évszakok körforgása és a hétköznapok gazdag tartalma mellett az ünnepekre való érzelmi ráhangolódás teszi teljessé. Megünnepeljük minden gyermek születésnapját. Együtt sütött tortával, a csoportban készült kedves ajándékokkal köszöntjük az ünnepeltet.

Vannak sajátos, a Waldorf csoportok szokásai szerinti alkalmaink, és vannak hagyományos ünnepeink (Mikulás, Karácsony, stb). Igyekszünk élménygazdag, örömteli, szép pillanatokat szerezni mindenkinek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szülőkkel való őszinte, személyes kapcsolat kialakítására, a jó együttműködésre. A gyerekek egészséges fejlődését az szolgálja, ha ez a kapcsolat a bizalomra, a nyíltságra épül, ha közösen vagy egyénileg meg tudjuk beszélni a gyerekek érdekét szolgáló tapasztalatokat, véleményeket.

Mint ahogy a Nap sugara melegséget, vidámságot, a jó hangulat érzését sugározzák, mi is ilyen légkör, hangulat kialakítására törekszünk.

Reméljük, óvodásaink az itt eltöltött évek érzéseit, élményeit, lelkük gazdagodását tovább viszik magukban, és megfelelő alappal kezdik iskolai életüket, a tanulást.

 

 

- képek a csoportszobánkról -

 

Óvodapedagógusaink:
  Naárné Jaskó Ágnes,  Jákób Fruzsina

 

 

Dajka nénink:

Hornyák Ernőné