felirat2


 

 

 




 

TÁMOGATÓI  OKIRAT

TEHETSÉGPÁLYÁZAT

"A hazai és határon túli óvodai tehetség-

kibontakoztató programok támogatása"

.......-.......

TÁJÉKOZTATÁS

az óvodakötelezettségüket külföldön teljesítők bejelentési kötelezettségéről

.......-.......

ÓVODAI IGAZOLATLAN MULASZTÁSSAL

KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETEK ITT!!!


LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK:

NYILATKOZAT  ingyenes étkezés igénybevételéhez


- . - . -

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG

az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárságától:

"A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében"  - az anyag ITT megnyitható

 

-    .    -    .    -

Kiadványunk

az

Angyalkerti Krónika

1. szám

2. szám

3. szám

4. szám

5. szám

6. szám

7. szám

8. szám

9. szám


 

 

Csoportunk, a CICA

Csoportunkban a néphagyományőrzés folyamatosságát a mindennapok tevékenységei és a jeles napok jellegzetességei adják. A népszokásokat népi kismesterségeket az életkorukhoz igazodva dalok, mondókák, népi gyermekjátékok segítségével ismertetjük meg. Az évkör ünnepeihez, a jeles napokkhoz, az emberélet jelentős fordulóihoz fűződő népi rigmusokat minden nap mozgásos körjáték keretén belül ismerik meg és élik át a gyerekek. Az oldott, tevékeny, derűs légkörben megnyílnak, fejlődik természetes közlési vágyuk, kapcsolatteremtő beszédkészségük. Minden nap közel azonos időben szertartás mellett - főleg népmesét - mesélünk kb. egy hónapig, mely fontos eszköz a gyerekek beszédkészségében és személyiségük fejlődésében.

Nap mint nap az évszak változásait követve, a jeles napokra, ünnepnapokra való készülődés közben szólaltatjuk meg a magyar népdalok legszebben csengő dallamait, melyeket játékukkal, mozgásukkal, táncos lépésekkel kisérünk. A szabad játék és a játékban való tanulás, tapasztalatszerzés átszövi az egész napot. Fontos feladatunk, hogy mire iskolába mennek, képesek legyenek a rájuk váró feladatok elvégzésére. Kiscsoportosok, középsős és nagycsoportosok vegyesen, mi együtt játszuk át az egész évet!

 

- képek a csoportszobánkról -

 

Óvodapedagógusaink:
Belkó Dalma, Szabó-Tóth Zsuzsa Tímea


Dajka nénink:
Kovács Judit Eszter