felirat2


 

 

 




 

TÁMOGATÓI  OKIRAT

TEHETSÉGPÁLYÁZAT

"A hazai és határon túli óvodai tehetség-

kibontakoztató programok támogatása"

.......-.......

TÁJÉKOZTATÁS

az óvodakötelezettségüket külföldön teljesítők bejelentési kötelezettségéről

.......-.......

ÓVODAI IGAZOLATLAN MULASZTÁSSAL

KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETEK ITT!!!


LETÖLTHETŐ NYOMTATVÁNYOK:

NYILATKOZAT  ingyenes étkezés igénybevételéhez


- . - . -

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG

az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárságától:

"A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében"  - az anyag ITT megnyitható

 

-    .    -    .    -

Kiadványunk

az

Angyalkerti Krónika

1. szám

2. szám

3. szám

4. szám

5. szám

6. szám

7. szám

8. szám

9. szám


 

Csoportunk, a SZIVÁRVÁNY

Miként a szivárvány színei, a csoportunkba járó gyermekek is sokfélék. Mindegyikük más, egyszeri és megismételhetetlen ajándék számunkra. Csoportunk életének szervezésekor elsődleges feladat szásmunkra, hogy minél jobban megismerve a gyermekeinket, igényeikhez és szükségleteikhez alkalmazkodva biztosítsuk számukra az ideális környezetet, nevelő hatást. Befogadjuk, elfogadjuk a hozzánk érkező gyerekeket olyannak, amilyenek. Megismerve őket igyekszünk elérni, hogy az óvodáskor ideje alatt megteljen a lelkük hátizsákja sok-sok útravalóval. Megtöltjük azt szeretettel, élményekkel, szertartásokkal, az együtt megélt évek örömeivel, mesékkel, versekkel, dalokkal...
Csoportunkban derűs, egyenletes, ráérős és ritmikus életteret próbálunk kialakítani, ahol a gyerekek a nap nagy részét szabad játékkal tölthetik, amely által egyéni sajátosságaikhoz mérten fejlődhetnek testi-lelki, érzelmi, értelmi és szociális képességeik.
Az egyéb tevékenységek is szorosan kapcsolódnak a játékhoz: a mindennapos mesehallgatás, a rendszeres éneklés, a folyamatos rajzolás, mintázás és más kézimunka lehetősége, a mindennapos mozgás a szabadban. Gyermekeinket tehát a játék, a mese, a művészetek napsugarában fürdetve próbáljuk segíteni, hogy szabadon élhessék a sok mozgásos, aktív óvodai életet.
Jó anyaként, utánzásra mintát adó példaként igyekszünk élni a gyerekek között. Otthonos, barátságos, a gyermekek igényeinek megfelelő könyezetben anyai szívvel - óvónői ésszel neveljük őket, hogy nyitottak legyenek a szépre, a jóra, és kíváncsiak a körülöttük lévő világra. A vegyes életkorból adódóan követendő mintát jelentenek a "nagyok" is, akik áthagyományozói a csoport szokásainak, életritmusának, tevékenységeinek.
Óvodai életünkben nagyfokú érzelmi biztonságot nyújtó családias légkör megteremtésére törekszünk, melyhez a kellemes tárgyi környezet, a személyes példákon keresztüli nevelés mellett a tevékenységek, napok, hetek, hónapok, évek ritmusának állandóságával nyújtunk belső nyugalmat.
Meghatározónak tartjuk, hogy a tanulás folyamatában jól érezzék magukat a gyerekek. Valljuk, hogy a szabad játék, a kíváncsiság, az érdeklődés, a motiváltság, a bizalom, a jókedv, a humor, az érzékeik használata, a cselekedtetés, a találgatás lehetősége, a tévedés szabadsága, a felfedezés, a megtalálás, az alkotás, az együttmunkálkodás öröme biztosítják ezt a jó érzést.
Óvodai együttélésünk fontos eseményei az ünnepek. Gyermekeink tevékenységrendszere az éves ritmusban teljesedik ki, melynek meghatározója, hogy ünneptől ünnepig élünk. A csoporton belüli, ill. a közös óvodai ünnepeket színesítik a családokkal együtt átélt nyílt ünnepi alkalmak (Márton-est, Karácsony, Anyák napja, Nyárünnep), ahol osztozunk a sajátos varázsú percekben a sokszínű, gyermekszeretetben mégis közös erőt hozó családok közösségével.

 

- képek a csoportszobánkról -


Óvodapedagógusaink:
  Takácsné Erdei Erika, Soltészné Tóth Éva (ped.asszisztens)

 

 

Dajka nénink:

Kántor Barbara